• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Kaffekultur

Om kaffe och livet på caféer

  • Caféer med fritt trådlöst Internet
  • Caféer utan Internet men bra ändå
  • Kaffebarer – god och snabb
  • Show Search
Hide Search

Ristretto

En ristretto är som en espresso men med mindre mängd vätska i, typ hälften till 2/3. Det kan göras genom att använda lika mycket vatten i grunden men hälla i mer kaffe vilket gör att det blir mindre vätska i koppen och mer styrka. Kaffet kan också vara mer finmalet.

Från början, när man handjagade med manuella maskiner, gjordes ristretton genom att använda samma mängd vatten som en vanlig espresso men pressa den snabbare. Det ledde till ett fylligare mer kraftfullt kaffe. Men det är inte riktigt praktiskt görligt idag.

Primärt sidofält

  • Espresso
  • Ristretto
  • Caffè macchiato
  • Café au lait
  • Caffè lungo
  • Americano
  • Caféer
  • Poster
  • Sajt om kaffe – gott, varmt och kultur
  • Om

Bloggar

  • da Matteo
  • Danne blogg
  • Lilla Kafferosteriet

Butik

  • Kaffemaskinen

Forum

  • Riktigt kaffe

Tidskrift

  • Barista Magazine

Tillverkare

  • Filicori Zecchini
  • Johan & Nyström

Webbplatser

  • Caféer i Sofo
  • Cafekartan
  • SoFo
Kaffekultur © 2016. All rights reserved.